Passivhusdagarna 2016

IG Passivhus Sverige deltar för fjärde året i rad i de Internationella Passivhusdagarna. Passa på och upplev ett passivhus i verkligheten! Objekten visas mot anmälan, hör av dig senast 3 nov. Klicka på länkarna för kontaktuppgifter till det objekt du vill besöka.

  Utanför Växjö står Sveriges mest spektakulära passivhus, den runda Villa Circuitus. En djärv design, konsekventa materialval och innovativa lösningar utmärker detta hus som är Smålands första internationellt certifierade passivhusbostad. Ta chansen att uppleva den inifrån!
Läs mer.
  Högåsskolan i Knivsta har certifierats enligt internationell standard. Fyrvåningshuset med integrerad gymnastiksal och ett tillagningskök ger plats för totalt 400 barn. Byggnaden ska minimera kostnaden för skolan ur ett livscykelperspektiv med ett värmebehov under 15 kWh/m2år.
Läs mer.
  Kollektivhuset Stacken i Göteborg byggdes 1968 och genomgår nu en steg-för-steg-renovering till passivhusstandard med Retrofit-programmet. Målet är att kvarteret ska gå från 145 W/(m2K) till 15 W/(m2K). Välkommen på byggplatsbesök!
Läs mer.
  I Skövde finns Sveriges andra passivhusförskola med internationell certifiering. I maj 2011 flyttade barnen in i en mycket uppskattad och fin lokal. Den här förskolan har även ett tillagningskök vilket krävde speciella tekniska, energieffektiva lösningar. Läs mer.
  I Åkersberga står Sveriges första certifierade passivhus, förskolan Skogslunden. Sedan 5 år tillbaka leker, upplever och skapar här runt 90 barn. Förskolan har visat sig vara väldigt ljus, mycket tyst och otroligt energisnål. Läs mer.
  Världens första passivhustennishall står i Växjö och har levererat mycket goda resultat i två års utvärderingar. Under Passivhusdagarna kan du boka en gruppvisning i byggnaden, som dessutom vunnit arkitekturpriset Årets Passivhus 2013.
Läs mer.

Har du ett eget passivhusprojekt som du vill visa upp under Passivhusdagarna? Kontakta oss på info@igpassivhus.se så lägger vi ut det här!
Alla internationella passivhus som kan besökas den 11-13 november 2016 hittar du här.