Hantverkarutbildning

”Passivhustekniken är den högsta nivå man kan nå som snickare.”
(József Schmelcz, snickare)

Hantverkarutbildningen är en 3 dagars intensivkurs för hantverkare och entreprenörer som ska utföra energieffektiva byggprojekt. Den utgår från passivhustekniken som är den högsta nivån för lufttätt och noggrant byggande. Utbildningen omfattar både nybyggnation och renovering. Den vänder sig till prefabmontörer, snickare, betongarbetare, VVS-installatörer, mattläggare, målare och tapetserare men också till projektörer som lägger grunden för ett energisnålt utförande i ritningsstadiet.

I gemensamma workshops skapas förståelse och förmedlas metoder för effektivt och kvalitetssäkrat genomförande. Kursen börjar med en övergripande dag, sedan följer fördjupningar i klimatskärm och fastighetsteknik dag 2 och 3. Kursen avslutas med certifiering till Internationell passivhushantverkare.

KOMMANDE KURSER:

2-4 OKTOBER, KNIVSTA (med möjlighet att välja till en heldags workshop i lufttäthet den 5 oktober). Kursen hålls i samband med den internationella passivhuskonferensen.

Tredagarskurs, ett tentamenstillfälle tillkommer.

Kurspris för 3 dagar inkl. kost, exkl. logi: 8500 kr per person (med lufttäthetsworkshop 11500 kr per person)
Moms och logi tillkommer.

Läs mer och anmäl dig här.

Behov av att arrangera egen kurs?
Min 10 och max 20 deltagare/tillfälle. Kontakta simone@igpassivhus.se för offert.

Se kursplanen.

Ladda ner en kortpresentation av kursen

Tentamenstider: 2017-11-17, 2018-02-24, 2018-05-25, 2018-11-17

Anmälan till tentamen görs här.

Tentamen är frivillig och kan genomföras i samband med kursen eller vid annat separat tillfälle. Bokningskostnad för tentamen är 4.500 SEK.

Är ni fler från samma företag som går vid samma tillfälle kan kursrabatt lämnas, begär offert.