Om oss

IG Passivhus Sverige bildades 2011 som ett kompetensnätverk av passivhusexperter med mer än 30 års erfarenhet. Intressegruppens syfte är att informera, kvalitetssäkra, utbilda och stötta byggbranschen och alla andra som är intresserade av passivhustekniken. Vi förenar passivhusexperter och passivhusprodukter på samma plattform både nationellt och internationellt. Intressegrupp Passivhus är arrangör av den Internationella Passivhuskonferensen.

Medlem inom IG PH kan alla bli som är intresserade av att göra Sverige energieffektivare med hjälp av kvalitetssäkrade passivhus.

Internationell samverkan

Intressegrupp Passivhus representerar Sverige i International Passive House Association, en sammanslutning av aktörer i hela världen som jobbar aktivt för att främja passivhusstandarden. iPHA är ett globalt nätverk som består av arkitekter, konsulter, forskare, leverantörer, tillverkare, byggare och fastighetsutvecklare.
Organisationen knyter samman passivhussektorn, sprider information och tillhanda-håller en omfattande kostnadsfri databas på nätet.

iPHA ordnar också konferenser och de årliga Passivhusdagarna då passivhusägare i hela världen öppnar sina hus för besökare. Läs mer om iPHA på www.passivehouse-international.org