Intryck från Passivhuskonferensen i München

Över 1000 deltagare från 50 nationer kom till årets Internationella Passivhuskonferens i München för att utbyta kunskaper och erfarenheter. Konferensens motto var "Passivhus -  det lönar sig" och det gavs imponerande bevis på just detta. Bland annat presenterades ett stort bostadsprojekt i Frankfurt med 3000 passivhus-lägenheter och ett spännande projekt i kinesiska Gaobeidian där världens största passivhusområde planeras på 1,2 milj. kvadratmeter.

Intressegrupp Passivhus Sverige presenterade satsningarna i Knivsta och Älmhult och medverkade i ett panelsamtal där Simone Kreutzer berättade om hur intressegruppen utbildar, skapar kunskap och kvalitetssäkrar projekten under byggnation och uppföljning.

Nästa års konferens kommer att hållas den 21 och 22 september 2019 i Gaobeidian, Kina. Men redan den 3 och 4 maj 2019 blir det en passivhuskonferens i tyska Heidelberg, med workshops och föreläsningar.

Översta bilden: Maximilianeum som inhyser Bayerns delstatsregering har fått en stilsäker tillbyggnad i passivhusstandard som konferensens deltagare kunde göra studiebesök i.
Foto: Christian Richters