InviSense – supertunna passiva fuktsensorer

Vi hälsar InviSense AB välkommen som ny medlem i Intressegrupp Passivhus!

InviSense mikrometertunna fuktsensor placeras där man vill veta den relativa fuktigheten, för att kunna fatta korrekta beslut om renovering eller inte.

InviSense AB har sin bakgrund från forskningen kring organisk tryckt elektronik på Linköpings universitet. Resultatet är en ultratunn (<0,1 mm) passiv sensor som inte behöver någon energi. Den mäter exakt i det lagret den är monterad och balanserar med den omgivande miljön. Sensorn håller tills man tar bort den.

Idag finns den s.k. standardsensorn, som har ett brett användningsområde, dessutom en taksensor, för platta tak och en betongsensor som är under utveckling och finns som betaversion.

Man kan sätta sensorn överallt där det inte finns metall i dess direkta omgivning. Många väljer att sätta den under tätskikt i kaklade våtutrymmen, där det i praktiken är omöjligt att mäta utan förstörande åtgärder. Andra applikationsområden är under syllar, mellan betong och flytspackel, under trägolv, i kök, i fasader m.m.

Eftersom sensorn är passiv läser man av den med InviSense Fuktskanner och lagrar mätdata i InviSense Cloud.

InviSense är ett av 33-listans bolag 2018 och 2019, vann Nordbyggs guldmedalj 2019 och har fått en del andra utmärkelser. Huvudkontoret ligger Linköping, tillverkning sker till största del i Sverige.

Besök InviSense.