Passive House Open Days 10-12 november 2023

Är du entusiastisk över passivhuskonceptet och dess fördelar? Delta då i Open Days och motivera andra att ansluta sig till rörelsen genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter!

Den 10-12 november kan du fira 20-årsjubileet av Passivhusets Open Days med oss!

I två decennier har boende i passivhus förvandlat sina hem till utställningar om hållbarhet under de internationella Passivhusdagarna. Nu firar eventet 20-årsjubileum.

Sätt ett kryss i kalendern, bjud in vänner och delta i detta globala firande! Hjälp oss att göra den 20:e International Passive House Open Days till ett evenemang som inspirerar till förändring.

För dig som vill besöka ett passivhus:

De internationella öppet hus-dagarna för passivhus är ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om passivhus och energieffektiva byggnader. Ta kontakt med husets ägare och lär dig direkt hur det är att bo i ett passivhus och hur bygg- eller renoveringsprocessen gick till. Vissa hus och byggnader kommer även att ha experter på plats med kunskap och verktyg för att förklara de tekniska detaljerna i passivhusprojekt.

Förutom alla möjligheter att prata och lära sig mer om passivhus kan deltagarna själva uppleva passivhusbyggnader, både bostäder och lokaler. Njut av de behagliga inomhustemperaturerna, ta en titt på ventilationssystemet, ställ frågor och fundera över vilka möjligheter till passivhus du har i dina egna byggprojekt.

All information om hur du hittar passivhusprojekt att besöka finns här.

För dig som är passivhusägare:

För att delta i International Passive House Open Days 2023 ber vi dig att registrera ditt projekt i International Passive House Database.

Du kan genomföra en personlig rundtur på plats eller ett evenemang eller erbjuda online-turer, Q&A-sessioner eller webbseminarier. Projekten kan befinna sig i olika stadier - från fullt bebodda till under konstruktion. Registreringen är kostnadsfri men förstagångsanvändare ombeds att skapa ett konto.

Om ditt projekt redan är registrerat i den internationella passivhusdatabasen behöver du bara fylla i informationen om visningstiderna för International Passive House Open Days och uppdatera dina kontaktuppgifter vid behov.

All information om hur du anmäler ditt objekt finns här.