Tillsammans banar vi väg för passivhuset

Vi trodde att 2016 var ett intensivt år, men då visste vi inte vad som skulle komma 2017. Almedalen, Passivhuskonferensen, nya spännande passivhusprojekt och mycket mer! Inte minst på konferensen i Knivsta blev det tydligt att passivhuset fått fotfäste i Sverige. De utländska passivhusexperterna var speciellt imponerade av alla nya svenska skolbyggen i passivhusstandard. En ny konferens är planerad för år 2019.

Vad händer då nästa år?

Även 2018 håller vi i Sveriges enda utbildning till certifierad passivhusexpert, med två  kurstillfällen som kommer att vara förlagda till Stockholm. Utbildningen sker i samarbete med medlemsföretaget Dry-IT, första kursen startar 19-22 mars och andra 25-28 sept. 5000 kr rabatt på avgiften för våra medlemmar! Läs mer här.

Årets första kurs för blivande passivhushantverkare äger rum i Kalmar den 29-21 februari. Även här är kursavgiften rabatterad för medlemmar, dessutom erbjuder vi ett förmånligt ”Gå två-betala för en”. Läs mer här.

Vi vill redan nu flagga för att arkitekturtävlingen för passivhus kommer tillbaka 2019, nu med en prissumma på hela 50 000 kronor! Huset ska finnas i Sverige och vara ett kvalitetssäkrat passivhus som är verifierat med energiberäkningsprogrammet PHPP. Objekt kan anmälas t.o.m. 31 maj 2019 till info@igpassivhus.se.

Vi tackar våra medlemmar och partners för förtroendet och ett mycket inspirerande samarbete och önskar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!