Inspirationsdag kring hållbarhet – fri entré!

Vi har det stora nöjet att inbjuda till en inspirationsdag med mottot "Ekonomisk och ekologisk hållbarhet ger social säkerhet". Möt Georg Kraft som är ordförande för Friedrichsdorfer Institut för hållbarhet! Georg har mer än 30 års erfarenhet från investering, utveckling och hållbarhet på nationell och internationell nivå och kommer att föreläsa om hur man renoverar befintliga byggnader på ett hållbart sätt - både ekonomiskt och ekologiskt. Han presenterar EuroPhit-projektet för stegvis renovering som gör äldre hus lönsamma och energisnåla i ett livscykelperspektiv.

Dagens andra föreläsare är passivhusspecialisten Simone Kreutzer som just nu bygger Sveriges djärvaste passivhus utanför Växjö tillsammans med sin man. Utöver den annorlunda formen innehåller huset en rad innovativa produkter och lösningar som aldrig förr använts inom svensk bostadsbyggnation.

Inspirationsdagen är kostnadsfri mot anmälan. Maila senast 14/9 till info@igpassivhus.se (ange även om du vill äta lunch och ev. önskemål om specialkost).

Tid: 22 september, kl. 8.30 - 13.30 (inkl. lunch)

Plats: Växjö, Viktoriahallen i IOGT-huset vid Vattentorget

Program:
Kl. 08.30 – 09.45 Circuitus - att bygga ekonomiskt hållbart och utan fotavtryck – Simone Kreutzer /
IG Passivhus (sv)

Kl.10.00-12.00 EuroPhit – Livscykelkalkyler för hållbar renovering av befintliga byggnader – Dr Georg Kraft / Friedrichsdorfer Institut (eng)

Kl. 12.00-13.00 gemensam lunch

Välkommen!

Ladda ner inbjudan som PDF.