Webbinarium 25 maj: Introduktion till PHPP10

Inför den kommande lanseringen av den engelska versionen av PHPP 10 erbjuder iPHA ett exklusivt webbseminarium som ger en inblick i de nya möjligheter som erbjuds av Passive House Planning Package (PHPP).

Webbinariet hålls den 25 maj kl. 9 och 18 och är gratis för IGPH-medlemmar. Övriga betalar 30 euro. Webbinbariet är 90 min långt och ger 2 fortbildningspoäng för passivhusexperter.

Boka din plats här.

PHPP har under många år visat sin förmåga att på ett tillförlitligt sätt förutsäga byggnaders energiprestanda. Nu kommer den tionde versionen av programmet på engelska. Jürgen Schnieders från Passive House Institute har samordnat utvecklingen av PHPP 10 och kommer att förklara alla nyheter och funktioner.

PHPP 10 innehåller nyttiga nya tillägg och innovativa nya funktioner för energibalansering av högeffektiva byggnader. Beräkningen av värmepumpar har förbättrats, och nu ingår även splitaggregat.

En annan ny funktion är ett stresstest för sommarkomfort, vilket är till stor hjälp vid planering av byggnader nu när vi redan är mitt i ett klimatskifte. Dessutom har PHPP 10 ett nytt blad för jämförelse av beräknade resultat med uppmätta data.

Den nya versionen förenklar också inmatningen av mer komplexa fönster, förbättrar algoritmen för värmeförluster genom marken och ger många ytterligare förbättringar.